Opplevelser

Fengende kystkultur og dramatiske historier. Et mangfold av skjulte skatter både på land og i vann. Et hav av unike opplevelser omringet av slående natur. Og ikke minst – en trivlig, åpen og varm lokalbefolkning som er med å skape dybden og den ekte følelsen du nå vil oppdage.

Kultur, natur og historie på unike Hågåsen

Hågåsen i Kirkehamn på Hidra har mange interessante historier som tidligere ikke har nådd ut til alle de som besøker denne perlen hvert år. Tyskerne hadde mye aktivitet her under andre verdenskrig, det var et stort slag her under Napoleonskrigene og optisk telegraf har vært plassert på toppen av Hågåsen. I tillegg er Kirkehamn, som sees fra toppen, full av uthavn-, fiskeri- og seilskutehistorie.

Uthavnsafari i idylliske Rasvåg

Vår lokalkjente guide tar deg med gjennom Rasvågs trange smau og gater, innom lokale attraksjoner og en lett fottur til Neset. Turen avsluttes med en nydelig lunsj med lokale råvarer på bryggekanten.

Historiepadling i nydelige Kirkehavn

Følg vår flotte guide i stillegående fartøy som går for egen maskin. Her får du ikke bare mosjonere og høre lyden av sjø som skvulper langs kajakken, men og korte historiesnutter fra vår flotte uthavn. Fiskeindustrien er en nøkkel til Hidra eksistens, bli med oss og bli bedre kjent med Kirkehavn.

Skjærgårdspadling i livlige Rasvåg

Bli med på en padletur i Rasvågen på Hidra, fjorden som deler øyperla i to. Her kan man padle innaskjærs i rolig farvann hele året. Smyg deg gjennom den særegne Eiekanalen som forbinder Hidrasundet med Rasvågen, og opplev skjærgården utenfor uthavna Rasvåg.

Fra fjord til bord, Hidra

Bli med oss på jakten etter marine råvarer servert direkte fra havet. Alt fra skjell, krabbe, tare og fisk tilberedes sammen i ekte omgivelser.

Hidra via ferrata og snorklig

Over, gjennom og under havet Opplev vår nydelige skjærgård, bli ett med de nakne fjell, bli vektløs i havet og nyt synet av det havet kan tilby under overflaten

Reiser dere i større grupper?

Større grupper, samt bedrifter og private selskap kan også booke skreddersydde pakker med overnatting, opplevelser og selvfølgelig mat og drikke. Vi hjelper deg å sette sammen deres drømmetur til vakre Hidra.